Friday, September 26, 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΛΚΥΣΗ ΤΟΥ K/Z SEA DIAMOND

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΛΚΥΣΗ ΤΟΥ K/Z SEA DIAMOND




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Μετά από 17 μήνες απραξίας και κοροϊδίας από τους υπεύθυνους για την ανέλκυση του ναυαγίου του Κ/Ζ SEA DIAMOND, από το βυθό της καλδέρας της Σαντορίνης, ο λαός της Σαντορίνης με μπροστάρηδες τους αιρετούς μας, το Επαρχείο, το Δήμο Θήρας, την Κοινοτητα Οίας ακόμα τη Μητρόπολη Θήρας και όλους τους φορείς του νησιού μας



ΞΕΣΗΚΩΝΟΜΑΣΤΕ


με δυναμική κινητοποίηση διαμαρτυρίας στις 16 Οκτωβρίου 2008 το πρωί, έξω από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Θεωρούμε τη συμμετοχή όλων των συμπατριωτών μας δεδομένη.

Γι' αυτό σας καλούμε την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου ώρα 11π.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο Θήρας, να δηλώσετε συμμετοχή με τη δυναμική παρουσία σας, στο ταξίδι προς Πειραιά.

Η μετακίνηση του κόσμου θα είναι δωρεάν.



Υ.Γ. Για περισσότερες πληροφορίες
στο τηλέφωνο του Δήμου Θήρας: 22860 22798,
της Κοινότητας Οίας: 22860 71960 και
στο κινητό: 6944514234

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ, 23/09/2008, Αρ. απόφασης 307/2008

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Αίτημα «Συντονιστικής Επιτροπής Θηραίων Πολιτών» περί εξελίξεων υπόθεσης του Κ/Ζ SEA DIAMOND

Το Δημοτικό συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη του το προαναφερόμενο έγγραφο της «Συντονιστικής Επιτροπής Θηραίων Πολιτών» για την ανέλκυση του Κ/Ζ SEA DIAMOND, την εισήγηση του κ. Δημάρχου και το γεγονός ότι έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα (17μηνο)από το ναυάγιο και τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

Εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας στον αγώνα της «Συντονιστικής Επιτροπής Θηραίων Πολιτών» για την ανέλκυση του Κ/Ζ SEA DIAMOND,αγώνας αλλά και απαίτηση όχι μόμο του Θηραικού λαού αλλά και όλων των ενδιαφερόμενων για την προστασία του περιβάλλοντος.

1. Αποφασίζει την συμμετοχή σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας στην κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, στις 16 Οκτωβρίου 2008. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα περιλαμβάνει συγκέντρωση όλων των ΘΗΡΑΙΩΝ στις 10.00 το πρωι της 16ης Οκτωβρίου στον Ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά και στην συνέχεια πορεία προς το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.
2. Εγκρίνει την κινητοποίηση φορέων, Συλλόγων, Σωματείων και Θηραίων Πολιτών για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προαναφερόμενη διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, με σκοπό την απάντληση και την ανέλκυση του ναυαγίου.
3. Αποφασίζει την ημέρα της κινητοποίησης δηλαδή την 16η Οκτωβρίου 2008 να παραμείνουν κλειστές όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Θήρας, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την ενεργή συμμετοχή του Δήμου Θήρας στον αγώνα για την ανέλκυση του Κ/Ζ SEA DIAMOND.
4. Εγκρίνει την προτροπή – παρότρυνση και άλλων συμπατριωτών μας Θηραίων πολιτών, ώστε την πιο πάνω ημερομηνία να συμμετέχουν και εκείνοι στην κινητοποίηση και να παραμείνουν κλειστές οι επιχειρήσεις τους.
5. Αποφασίζει την συγκρότηση επιτροπής η οποία σκοπό θα έχει την κινητοποίηση όλων των πολιτών για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συγκέντρωση και μετάβαση στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας την 16η Οκτωβρίου 2008. Η επιτροπή αυτή θα συνεχίσει να υφίσταται και μετά την κινητοποίηση, με σκοπό την συνέχιση του αγώνα και μέχρι και την οριστική απομάκρυνση του ναυαγίου από την Σαντορίνη. Η επιτροπή θα απαρτίζεται από τους:
Κ.Σιγάλα Αντώνιο, Αντιδήμαρχο Θήρας(εκπρόσωπο του Δήμου Θήρας)
Κ.Ρουσσάκη Μαργαρίτα-Κ.Καβαλλάρη Σπύρο-Κ.Μαρία Αργυρού (εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής)
Κ.Ρούσσο Χρύσανθο (εκπρόσωπο του Επαρχείου Θήρας)
Κ.Ζώρζο Αναστάσιο – Νικόλαο (εκπρόσωπο αντιπολίτευσης Δήμου Θήρας)
Κ.Χάλαρη Γεώργιο (εκπρόσωπο της Κοινότητας Οίας –Θηρασίας)

ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, 19/09/2008, Αρ. απόφασης 83/2008

Θέμα: <<Αίτημα Συντονιστικής Επιτροπής Θηραίων Πολιτών για το Κ/Ζ SEA DIAMOND>>

Το Επαρχιακό συμβούλιο κατόπιν διαλογικής συζήτησης

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

1. Εμμένουμε και επιμένουμε στις υπ’αριθμό. 2/2008 και 4/2008 αποφάσεις του Επαρχιακού μας Συμβουλίου, με τις οποίες ζητάμε και απαιτούμε την Απάντληση – Ανέλκυση του Κ/Ζ SEA DIAMOND.
2. Στηρίζουμε και υποστηρίζουμε τις όλες ενέργειες που κάνει η Συντονιστική Επιτροπή Θηραίων Πολιτών, για την απάντληση – ανέλκυση του Κ/Ζ SEA DIAMOND και συμμετέχουμε ενεργά ως Επαρχιακό Συμβούλιο, ως Έπαρχος Θήρας σ’αυτές.
3. Να κλείσουν όλες οι Υπηρεσίες του Επαρχείου Θήρας την Πέμπτη 16.10.2008 για συμπαράσταση στην επιτροπή ανέλκυσης του ναυαγίου Κ/Ζ SEA DIAMOND, που θα γίνει έξω από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας την 11η πρωινή, καθώς και την συμμετοχή όλων των Επαρχιακών μας Συμβούλων στην συγκέντρωση αυτή.
4. Να μας δοθεί χρονοδιάγραμμα από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, πότε υπολογίζεται να γίνει η απάντληση και η ανέλκυση του Κ/Ζ SEA DIAMOND, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις.
5. Γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τον Ν.2881/2001 αρμόδιος φορέας είναι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας, όπως πιστεύουμε ότι είναι θέμα πολιτικής βούλησης και να αναλάβει πρωτοβουλία η Κυβέρνηση για την άμεση απάντληση και ανέλκυση του ναυαγίου του Κ/Ζ SEA DIAMOND

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ :ΑΝΕΛΚΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΒΥΘΙΣΜΕΝΟΥ ΠΛΟΙΟΥ SEA DIAMOND

ΑΚΡΩΤΗΡΙ, 16 Αυγούστου 2008, αρ απόφασης 10/2008

ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ :
1. Απαιτούμε να απαντληθούν οι ρυπογόνες ουσίες από το ναυάγιο και να ανελκυστεί άμεσα το βυθισμένο πλοίο SEA DIAMOND από τον βυθό της καλδέρας, έτσι ώστε να σταματήσει το συνεχιζόμενο έγκλημα ρύπανσης του περιβάλλοντος.
2. Ζητεί από τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες για την συνδρομή τους προς την επίτευξη του αναφερόμενου στόχου.
3. Στηρίζει τις ενέργειες και τους αγώνες της Συντονιστικής Επιτροπής Θήρας

ΒΟΘΩΝΑΣ, 20 Αυγούστου 2008, αρ απόφασης 1/2008

ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ ::
Προτείνει στον Δήμο Θήρας και στο Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας να γίνει η ανέλκυση του πλοίου SEA DIAMOND από τον βυθό της καλδέρας γιατί θα επιφέρει πλήθος περιβαντολλογικών επιπτώσεων στο νησί μας.

ΒΟΥΡΒΟΥΛΟ, 8 Αυγούστου 2008, αρ απόφασης 4/2008

ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
1. Απαιτεί την χωρίς άλλη καθυστέρηση ανέλκυση-απομάκρυνση του ναυαγίου του SEA DIAMOND από τον βυθό της καλδέρας, εφόσον το θέμα είναι μόνο οικονομικό, πριν η περιβαλλοντική καταστροφή της περιοχής είναι ανεπανόρθωτη και η καλδέρα μετατραπεί από περιοχή μοναδικού φυσικού κάλλους σε νεκροταφείο ναυαγίων.
2. Στηρίζει τις προσπάθειες και τους αγώνες της Συντονιστικής Επιτροπής Θηραίων πολιτών.
3. Η απόφαση αυτή να κοινοποιηθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες



ΕΜΠΟΡΕΙΟ, 21 Αυγούστου 2008, αρ απόφασης 20/2008

ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ :
1. Απαιτεί την χωρίς άλλη καθυστέρηση ανέλκυση-απομάκρυνση του ναυαγίου του SEA DIAMOND από τον βυθό της καλδέρας, εφόσον το θέμα είναι μόνο οικονομικό, πριν η περιβαλλοντική καταστροφή της περιοχής είναι ανεπανόρθωτη και η καλδέρα μετατραπεί από περιοχή μοναδικού φυσικού κάλλους σε νεκροταφείο ναυαγίων.
2. Στηρίζει τις προσπάθειες και τους αγώνες της Συντονιστικής Επιτροπής Θηραίων πολιτών.
3. Η απόφαση αυτή να κοινοποιηθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες

ΗΜΕΡΟΒΙΓΛΙ, 25 Ιουλίου 2008, αρ απόφασης 3/2008

ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ :
Από την στιγμή που η ανέλκυση του ναυαγίου SEA DIAMOND είναι εφικτή και το θέμα είναι μόνο οικονομικό, πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό από τον βυθό της καλδέρας, γιατί θα επιφέρει πλήθος περιβαντολλογικών επιπτώσεων στο νησί μας σύμφωνα πάντα με τις απόψεις των ειδικών. Επίσης στηρίζουμε τις ενέργειες και τους αγώνες της Συντονιστικής Επιτροπής Θηραίων Πολιτών.

ΚΑΜΑΡΙ, 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2008,αρ απόφασης 9/2008

ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ :
Γνωμοδοτούμε στην ανέλκυση και στην απομάκρυνση του βυθισμένου πλοίου SEA DIAMOND από την καλντέρα της Σαντορίνης για την αποφυγή περιβαλλοντικής καταστροφής του Νησιού μας.

ΚΑΡΤΕΡΑΔΟΣ, 22 Ιουλίου 2008, αρ απόφασης 6/2008

ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ :
Προτείνει στον Δήμο Θήρας και στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θήρας να γίνει η ανέλκυση του πλοίου SEA DIAMOND από τον βυθό της καλδέρας γιατί θα επιφέρει πλήθος περιβαντολλογικών επιπτώσεων στο νησί μας.

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΟΙΑΣ ΚΑΙ ΘΗΡΑΣΙΑΣ, 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2008, αρ απόφασης 217/2008

ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ : :
1.Η απάντληση, ανέλκυση και απομάκρυνση του ναυαγίου SEA DIAMOND από την καλδέρα της Σαντορίνης.
2. Η συμμετοχή της Κοινότητας στην πορεία διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί προς το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, εντός του Οκτωβρίου.
3. Η ανάθεση σε δικηγορικό γραφείο Νομικών για την υποβολή ασφαλιστικών μέτρων και αγωγής κατά των υπευθύνων της υπόθεσης
4. Η δημοσιοποίηση και ενημέρωση των πολιτών για το θέμα αυτό
5. Η οργάνωση και η συμμετοχή της Κοινότητας σε άλλες δυναμικές κινητοποιήσεις για την επίτευξη του σκοπού.

ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙ, 6 Αυγούστου 2008, αρ απόφασης 11/2008

ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ :
Απαιτεί από την στιγμή που είναι εφικτή η ανέλκυση του ναυαγίου SEA DIAMOND και το θέμα είναι μόνο οικονομικό, να φύγει το συντομότερο δυνατό από τον βυθό της καλδέρας, γιατί θα επιφέρει πλήθος περιβαντολλογικών επιπτώσεων στο νησί μας σύμφωνα με τις απόψεις των ειδικών. Επίσης στηρίζει τις ενέργειες και τους αγώνες της Συντονιστικής Επιτροπής Θηραίων Πολιτών.


ΜΕΣΑΡΙΑ, 01 Αυγούστου 2008

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Μετά την πάροδο και πλέον έτους από το ναυάγιο του πλοίου SEA DIAMOND στο νησί μας και επειδή οι υποσχέσεις και τα λόγια πολλά, από τους αρμόδιους και υπεύθυνους της πολιτείας, δηλώνω ότι συμπαραστέκομαι αμέριστα στον αγώνα της συντονιστικής επιτροπής Θηραίων Πολιτών, για την ανέλκυση και απομάκρυνση το συντομότερο του ναυαγίου από τον βυθό της <<Καλδέρας>>. Δεν πρέπει να παρατείνεται άλλο η καθυστέρηση της ανέλκυσης διότι σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για το νησί μας και όχι μόνο.

ΠΥΡΓΟΣ, 18 Ιουλίου 2008, αρ απόφασης 17/2008

ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ ::
Απαιτούμε και δεν το διαπραγματευόμαστε από την στιγμή που είναι εφικτή η ανέλκυση του SEA DIAMOND και το θέμα είναι μόνο οικονομικό το ναυάγιο πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό από τον βυθό της καλδέρας, γιατί θα επιφέρει πλήθος περιβαντολλογικών επιπτώσεων στο νησί μας και στα γύρω νησιά σύμφωνα με την γνώμη των ειδικών. Επίσης στηρίζει τις ενέργειες και τους αγώνες της Συντονιστικής Επιτροπής Θηραίων Πολιτών.

Wednesday, September 10, 2008

ΝΟΜΟΣ ΥΠ.ΑΡΙΘ.2881 ΡΥΘΜΙΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΝΕΛΚΥΣΗΣ ΝΑΥΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ





ΝΟΜΟΣ ΥΠ.ΑΡΙΘ.2881 ΡΥΘΜΙΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΝΕΛΚΥΣΗΣ ΝΑΥΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ





ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΦΙΠΟΥΡΓΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΜΜΕΝΟ





ΕΡΓΑΣΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΣΟΒΕΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Kαλησπέρα,
είμαστε φοιτητές της σχολής Ναυπηγων Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και η διπλωματική εργασία μας αφορά στο ναυάγιο του Sea Diamond, και πιο συγκεκριμένα στην οικονομική και περιβαλλοντική αποτίμηση του ναυαγίου με τη μέθοδο CVM, που είχε εφαρμοστεί για πρώτη φορά μετά το ναυάγιο του Exxon Valdez στην Αλάσκα.
Η μέθοδος αυτή στηρίζεται στη συλλογή αποτελεσμάτων από ερωτηματολόγια των κατοίκων της Σαντορίνης και της Αθήνας.
Η βοήθεια σας είναι πολύτιμη για μας, οπότε αν ενδιαφέρεστε και διαθέτετε 2 λεπτά από το χρόνο σας μπορείτε να συνδεθείτε στο παρακάτω link και να απαντήσετε στα ερωτηματολόγια μας.
Η διαδικασία είναι απλή και σύντομη.
Αν είστε κάτοικος της Αθήνας το link είναι:
http://www.eSurveysPro.com/Survey.aspx?id=4377e57f-604d-4bee-8bba-dece76cc2796
Αν είστε κάτοικος της Σαντορίνης το link είναι:
http://www.eSurveysPro.com/Survey.aspx?id=08b051ee-1b59-4997-8da7-cacd9e6b6c85

Σας ευχαριστούμε πολύ


Βασιλάκος Άγγελος
Βουδούρη Χριστιάνα


Προσπαθούμε να βρούμε sites που να ασχολούνται με το ναυάγιο και ανθρώπους που είναι ευαισθητοποιημένοι πάνω στο θέμα, γι'αυτό και αν μπορούσατε να δημοσιεύσετε το mail μας θα μας βοηθούσατε πολύ.