Saturday, December 13, 2008

ΚΑΛΕΣΜΑ ΘΗΡΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ 06.12.2008

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑTI ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ TOY SEA DIAMOND ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΚΕΙ

Αγαπητοί συμπατριώτες και φίλοι του νησιού μας.

Πέρασαν 18 μήνες από το ναυάγιο του Κ/Ζ Sea Diamond και δυστυχώς ο Θηραϊκός λαός αγωνίζεται ακόμα, με όλες του τις δυνάμεις για την ανέλκυση του κουφαριού, αυτής της επικίνδυνης τοξικής βόμβας, από τα καταγάλανα νερά της καλντέρας, χωρίς όμως να «ιδρώσει το αυτί κανενός υπευθύνου». Από την κινητοποίηση της 16ης Οκτωβρίου στο Πειραιά, που με τη συμμετοχή μας αποδείξαμε ότι έχουμε ψυχή και είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας, δεν αποσπάσαμε τίποτα από τον υπουργό παρά μόνο το «ο ουρανός δεν βρέχει λίρες», αλλά και το «ας λέει ο εφοπλιστής ότι ο γιαλός ήταν στραβός, εμείς του απαντάμε ότι αυτοί στραβά αρμένιζαν». Και έχουμε τώρα δημοσιεύματα του τύπου που θέλουν λανθασμένο το χάρτη βάσει του οποίου έπλεε το πλοίο.
. Σε λίγο θα ζητήσει από τη Σαντορίνη ο κ. Λούης και αποζημίωση.
Εμάς ότι και αν δημοσιεύεται δεν μας ακουμπά. Ζητάμε από την πολιτεία –όπως οφείλει - να καθαρίσει τη θάλασσα μας από το σκουπίδι της LOUIS και μάλιστα όσο γίνεται πιο γρήγορα.
Δεν πάει άλλο η αναμονή.
Δεν θα επιτρέψουμε να πει κάποιος τη φράση ότι είναι πλέον αργά.
Εμείς εδώ στη Σαντορίνη έχουμε κακιά πείρα από προβλήματα που χρονίζουν άλυτα. Το στέγαστρο του Ακρωτηρίου, και η επαναλειτουργία του αρχαιολογικού χώρου έχει γίνει για τους Σαντορινιούς ευσεβής πόθος. Ένας πολιτισμός 3500 χιλιάδων χρόνων περίπου, θαμμένος κάτω από την αδιαφορία της πολιτείας.
Το θέμα του ναυαγίου όμως είναι ζωτικής σημασίας. Έχουμε καθήκον και υποχρέωση να παραδώσουμε στα παιδιά και στα εγγόνια μας καθαρό περιβάλλον και καθαρή καλντέρα, ώστε να συνεχίσει η Σαντορίνη να επιτελεί το θαύμα της. Και εδώ δεν απειλείται μόνο ο πολιτισμός μας, αλλά πρώτα και κύρια η υγεία μας, το πρωταρχικό αγαθό δηλαδή του ανθρώπου.

Γι’ αυτό σας καλούμε αγαπητοί συμπατριώτες σε έναν ακόμα αγώνα.
Τώρα για μια φορά ακόμα θα δοκιμαστεί το κουράγιο και η αντοχή μας. Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση που πήραμε έξω από το Υ.Ε.Ν. στις 16/10/08, τοπικοί άρχοντες, φορείς, σωματεία, σύλλογοι και όλοι εμείς για περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα μας, σας καλούμε να συμμετέχετε ενεργά με τη παρουσία σας στο κλείσιμο της ΔΟΥ Θήρας στις 17/12/08, αυτής της νευραλγικής δημόσιας υπηρεσίας του νησιού μας που παρότι βρέχει δις. Ευρώ στον κρατικό κορβανά, εν τούτοις η πολιτεία μας αγνοεί και κωφεύει.

ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ

Το ναυάγιο θα βγει γιατί το θέλουμε όλοι

No comments: