Thursday, March 20, 2008

ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 11-04-2007

ΟΜΙΛΟΣ «LOUIS»
Κέρδη εκατομμυρίων και προκλητικά προνόμια
Κατά 56% αυξήθηκε η κερδοφορία του ομίλου το 2006 φτάνοντας τα 21,7 εκατομμύρια ευρώ!
Ο Μ. Κεφαλογιάννης και η Φ. Πάλλη - Πετραλιά συμμετέχουν περιχαρείς στην τελετή υποδοχής του «SEA DIAMOND» στην ελληνική σημαία, στις 28/4/2006. Με τα προνόμια που πήρε και από αυτή την κυβέρνηση, ο εφοπλιστής εκτίναξε την κερδοφορία του στα ύψη
«Ο όμιλος Louis είναι ένας από τους μεγαλύτερους τουριστικούς ομίλους στην περιοχή της Μεσογείου. Με παράδοση 70 ετών στο χώρο του τουρισμού, ο όμιλος Louis διαθέτει 26 ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων στην Ελλάδα και την Κύπρο, συμπεριλαμβανομένων δύο ξενοδοχείων Hilton στη Λευκωσία, ενώ το deluxe boutique hotel Mykonos Theoxenia είναι μέλος της αλυσίδας "Design Hotels". Παράλληλα, στα πλαίσια επέκτασης της τουριστικής του δραστηριότητας στο εξωτερικό, τον Απρίλιο του 2008 ξεκινά τη λειτουργία του το υπερπολυτελές Louis Tiran Sharm στο δημοφιλέστερο θέρετρο της Αιγύπτου, το "Sharm El Sheik". Ο όμιλος Louis διαθέτει επίσης 13 κρουαζιερόπλοια από τα οποία τα τέσσερα είναι ναυλωμένα στην αγγλική Thomson Cruises (που ανήκει στον όμιλο της TUI) και ένα στη γερμανική Transocean. Τέσσερα από τα πλοία της Louis εκτελούν κρουαζιέρες από τον Πειραιά, δύο από τη Γένοβα/Μασσαλία και δύο από την Κύπρο».
Τα στοιχεία αυτά αναφέρονται σε δελτίο Τύπου της ίδιας της εταιρείας ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση επίσης της εταιρείας τα κέρδη το 2006 ανήλθαν σε 21,7 εκατομμύρια ευρώ, αυξημένα κατά 56% σε σχέση με το 2005.
Οσο για το πώς συσσωρεύει ο όμιλος ΛΟΥΗ του εφοπλιστή Λουίζου τα κέρδη αυτά αρκεί να αναφερθεί η άγρια εκμετάλλευση των ναυτεργατών στα πλοία του, όπως φανερώνουν και τα στοιχεία που αφορούν το πλήρωμα του «SEA DIAMOND» και το ότι οι εργαζόμενοι της χώρας θα κληθούν να πληρώσουν τα «σπασμένα», τουτέστιν 10 εκατ. ευρώ οφειλών του προς το ΝΑΤ. Το νούμερο αυτό έχει αναφέρει ο ίδιος ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και είναι χρέη που προέρχονται από τα 4 πλοία της εταιρείας τα οποία έχει φέρει στην ελληνική σημαία, ανάμεσα στα οποία ήταν και το «SEA DIAMOND». Να σημειωθεί ότι για χάρη του εφοπλιστή ο Κεφαλογιάννης συνέταξε τον κατάπτυστο νόμο του, για την απαλλαγή των εφοπλιστών της κρουαζιέρας από ασφαλιστικές εισφορές προς το ΝΑΤ.
Στις 22 του Μάρτη από το ΥΕΝ ανακοινώθηκε με θριαμβολογίες ότι ο όμιλος ΛΟΥΗ έχει καταθέσει αίτηση να φέρει και νέο πλοίο, και συγκεκριμένα το «ΚΑΛΥΨΩ», στην ελληνική σημαία.

http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=3996959&textCriteriaClause=%2BSEA+%2BDIAMOND+%2B2008

No comments: