Friday, May 30, 2008

Λοϊζος: Λάθος σε χάρτη το ναυάγιο του Sea Diamond- ΗΜΕΡΗΣΙΑ 27/05/2008

Τη βελτίωση της εικόνας του ομίλου Λοϊζου στην ελληνική αγορά, επιχειρούν αυτό το διάστημα υψηλόβαθμα στελέχη του μετά τα δύο σοβαρά ατυχήματα που τον έπληξαν τα τελευταία χρόνια αλλά και το περιστατικό με την αναχώρηση του κρουαζιερόπλοιου του Aqua Marine, με ρήγμα από το λιμάνι του Ηρακλείου.
Σε συνάντησή τους με δημοσιογράφους εξέφρασαν την πεποίθηση ότι πολύ σύντομα θα αποδειχθεί επίσημα πως εξαιτίας λάθους στον χάρτη της Υδρογραφικής Υπηρεσίας, προκλήθηκε η πρόσκρουση του Sea Diamond στη Σαντορίνη.
Επίσης εκτίμησαν ότι και στην περίπτωση των θανάτων στο ξενοδοχειακό συγκρότημα της Κέρκυρας, τελικά η υπόθεση θα εξελιχθεί ευνοϊκά για τον όμιλο.
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του, στην περίπτωση του Sea Diamond η εταιρεία προχώρησε σε δαπάνες για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος πέραν των συμβατικών της υποχρεώσεων, ενώ συνεχίζει να ενδιαφέρεται για την άντληση των καυσίμων από το πλοίο.
Οσο αφορά το κλίμα που υπάρχει σήμερα στις σχέσεις του ομίλου με τον ΥΕΝ απάντησαν πως δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Σημειώνεται ότι για τα αίτια της πρόσκρουσης και της βύθισης του Sea Diamond στη Σαντορίνη δεν έχει εκδοθεί ακόμα πόρισμα από το ΑΣΝΑ.





http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12334&subid=2&tag=9597&pubid=1989133

No comments: