Friday, September 26, 2008

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ, 23/09/2008, Αρ. απόφασης 307/2008

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Αίτημα «Συντονιστικής Επιτροπής Θηραίων Πολιτών» περί εξελίξεων υπόθεσης του Κ/Ζ SEA DIAMOND

Το Δημοτικό συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη του το προαναφερόμενο έγγραφο της «Συντονιστικής Επιτροπής Θηραίων Πολιτών» για την ανέλκυση του Κ/Ζ SEA DIAMOND, την εισήγηση του κ. Δημάρχου και το γεγονός ότι έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα (17μηνο)από το ναυάγιο και τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

Εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας στον αγώνα της «Συντονιστικής Επιτροπής Θηραίων Πολιτών» για την ανέλκυση του Κ/Ζ SEA DIAMOND,αγώνας αλλά και απαίτηση όχι μόμο του Θηραικού λαού αλλά και όλων των ενδιαφερόμενων για την προστασία του περιβάλλοντος.

1. Αποφασίζει την συμμετοχή σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας στην κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, στις 16 Οκτωβρίου 2008. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα περιλαμβάνει συγκέντρωση όλων των ΘΗΡΑΙΩΝ στις 10.00 το πρωι της 16ης Οκτωβρίου στον Ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά και στην συνέχεια πορεία προς το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.
2. Εγκρίνει την κινητοποίηση φορέων, Συλλόγων, Σωματείων και Θηραίων Πολιτών για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προαναφερόμενη διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, με σκοπό την απάντληση και την ανέλκυση του ναυαγίου.
3. Αποφασίζει την ημέρα της κινητοποίησης δηλαδή την 16η Οκτωβρίου 2008 να παραμείνουν κλειστές όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Θήρας, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την ενεργή συμμετοχή του Δήμου Θήρας στον αγώνα για την ανέλκυση του Κ/Ζ SEA DIAMOND.
4. Εγκρίνει την προτροπή – παρότρυνση και άλλων συμπατριωτών μας Θηραίων πολιτών, ώστε την πιο πάνω ημερομηνία να συμμετέχουν και εκείνοι στην κινητοποίηση και να παραμείνουν κλειστές οι επιχειρήσεις τους.
5. Αποφασίζει την συγκρότηση επιτροπής η οποία σκοπό θα έχει την κινητοποίηση όλων των πολιτών για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συγκέντρωση και μετάβαση στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας την 16η Οκτωβρίου 2008. Η επιτροπή αυτή θα συνεχίσει να υφίσταται και μετά την κινητοποίηση, με σκοπό την συνέχιση του αγώνα και μέχρι και την οριστική απομάκρυνση του ναυαγίου από την Σαντορίνη. Η επιτροπή θα απαρτίζεται από τους:
Κ.Σιγάλα Αντώνιο, Αντιδήμαρχο Θήρας(εκπρόσωπο του Δήμου Θήρας)
Κ.Ρουσσάκη Μαργαρίτα-Κ.Καβαλλάρη Σπύρο-Κ.Μαρία Αργυρού (εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής)
Κ.Ρούσσο Χρύσανθο (εκπρόσωπο του Επαρχείου Θήρας)
Κ.Ζώρζο Αναστάσιο – Νικόλαο (εκπρόσωπο αντιπολίτευσης Δήμου Θήρας)
Κ.Χάλαρη Γεώργιο (εκπρόσωπο της Κοινότητας Οίας –Θηρασίας)

No comments: