Thursday, November 27, 2008

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ 11/11/2008

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΘΗΡΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΛΚΥΣΗ ΤΟΥ SEA DIAMOND
ΦΗΡΑ ΘΗΡΑΣ

ΘΗΡΑ 11/11/08
Αριθ.πρωτοκ :
Προς :Κ. Κων/τίνο Καραμανλή, Πρόεδρο ΝΔ ΑΘΗΝΑ
Προς :Κ. Γεώργιο Παπανδρέου, Πρόεδρο ΠΑΣΟΚ ΑΘΗΝΑ
Προς :Κα. Αλέκα Παπαρήγα, Πρόεδρο ΚΚΕ ΑΘΗΝΑ
Προς :Κ.Αλέκο Αλαβάνο,Πρόεδρο ΣΥΡΙΖΑ ΑΘΗΝΑ
Προς :Κ.Γεώργιο Καρατζαφέρη,Πρόεδρο ΛΑΟΣ ΑΘΗΝΑ


Τηλ. Επικοινωνίας: 22860-22568: Σπ.Καβαλλάρης
22860-71909: Κων/τίνα Μπαλόγλου
Fax:22860-31039

Κύριε/α Πρόεδρε,

Στη δυναμική κινητοποίηση του Θηραϊκού λαού της 16ης Οκτωβρίου 2008 στον Πειραιά, δυστυχώς δεν υπήρξε καμία δέσμευση από πλευράς Υ.Ε.Ν. και παρά το 18μηνο πού έχει διέλθει από τον Απρίλιο του 2007, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα στο θέμα άντλησης και ανέλκυσης του ναυαγίου.
Η αδικαιολόγητη αυτή καθυστέρηση όπως αντιλαμβάνεστε εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους, όχι μόνο για το θαλάσσιο οικοσύστημα της μοναδικής στο κόσμο καλντέρας, αλλά και για το Αιγαίο γενικότερα.
Ο Θηραϊκός λαός μαζί με τους εκλεγμένους τοπικούς του άρχοντες, ¨Έπαρχο Θήρας, Δήμαρχο Θήρας, Κοινοτάρχη Οίας-Θηρασίας, φορείς και σωματεία του νησιού, είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε έως εσχάτων. Έως ότου ικανοποιηθεί το αίτημά μας, που δεν είναι άλλο από την άντληση και ανέλκυση του πλοίου.
Με την επιστολή μας αυτή παρακαλούμε όπως υπάρξει δυνατότητα συνάντησης μεταξύ 20/11/08 έως 5/12/08 ανάμεσα σε σας και σε μία επιτροπή που θα αποτελείται από φορείς του νησιού μας, και μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Θηραίων πολιτών, ώστε να συζητηθεί το φλέγον θέμα της οικολογικής τραγωδίας κατ’ιδίαν. Σας κάνουμε γνωστό ότι ήδη το διάστημα αυτό έχει προγραμματιστεί συνάντηση και με άλλους πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες της χώρας μας και η επιτροπή θα βρίσκεται στην Αθήνα.
Είμαστε βέβαιοι ότι πολύ σύντομα θα έχουμε την απάντηση σας για την ημερομηνία συνάντησης, αποδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό την έμπρακτη συμπαράσταση σας στον αγώνα του Θηραϊκού λαού.


Για τη Συντονιστική Επιτροπή
Σπ.Καβαλλάρης Κων/τίνα Μπαλόγλου

No comments: