Thursday, November 27, 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΘΗΡΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ 9.11.2008

Συγκίνηση και αισιοδοξία επικράτησε στην εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου ΘΗΡΑΣ, που πραγματοποιήθηκε στο Εμπορείο στις 9.11.2008.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη βράβευση των μαθητών και μαθητριών των Νηπιαγωγείων – Δημοτικών και Γυμνασίων του νησιού μας, που συμμετείχαν στον διαγωνισμό έκθεσης και ζωγραφικής, που είχε προκυρήξει ο Σύλλογος, με θέμα το ναυάγιο του Sea Diamond.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε το cd της περιβαλλοντικής ομάδας της σχολικής χρονιάς 2007 – 2008 του ΕΠΑΛ ΘΗΡΑΣ, διαβιβάστηκε από μαθητές του Δημ. Σχολείου Ακρωτηρίου το παραμύθι με τίτλο «Ένας Μάγος σε Πρόωρη Σύνταξη», που έγραψαν οι ίδιοι οι μαθητές καθώς επίσης και η μαθήτρια Γ’ Λυκείου από το Ημεροβίγλι διάβασε την έκθεση για την οποία βραβεύθηκε και συμμετείχε στη Βουλή των Εφήβων. Όλα τα παραπάνω είχαν ως κύριο θέμα την αγωνία των παιδιών από τις επιπτώσεις του ναυαγίου.

Τα παιδιά τίμησαν με την παρουσία τους οι αρχές του νησιού μας, σύσσωμη η εκπαιδευτική μας κοινότητα, εκπρόσωποι φορέων, γονείς και κάτοικοι του νησιού μας.

Τα λόγια και τα χρώματα που χρησιμοποίησαν τα παιδιά, έδωσαν περίτρανα σε όλους τους παρευρισκόμενους μήνυμα αγώνα και αισιοδοξίας, όπως δήλωσε και κατά την τοποθέτησή του ο Θηραίος ζωγράφος και μέλος της κρατικής επιτροπής, Χριστόφορος Ασιμής.

Από μικρούς και μεγάλους, εκφράστηκε η αγωνία και η ανησυχία για το μέλλον των κατοίκων και της Σαντορίνης γενικότερα.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα συγχαίρει τον Σύλλογο αλλά και τα παιδιά της Σαντορίνης, που για άλλη μια φορά έδειξαν με τον καλύτερο τρόπο τις ευαισθησίες τους για το περιβάλλον αλλά και την αγάπη τους για το νησί τους.

No comments: