Tuesday, February 17, 2009

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΘΗΡΑΣ 19/01/2009

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΘΗΡΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΦΗΡΑ ΘΗΡΑΣ
Για την ανέλκυση του Κ/Ζ SEA DIAMOND

Τηλ. Επικοινωνίας: 22860-22568 &
22860-33646

Θήρα, 19-1-2009
Προς
Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμέιο Θήρας

Κύριοι,

Με αφορφμή τις τελευταίες εξελίξεις, σχετικά με τη μελέτη απάντλησης των καυσίμων του Κ/Ζ SEA DIAMOND, που όπως πληροφορούμεθα κατέθεσε η πλοιοκτήτρια εταιρεία και ήδη αξιολογήθηκε από το Ε.Μ.Π, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για την ανέλκυση του ναυαγίου, παρακαλούμε:

Α) Να μας χορηγηθεί αντίγραφο ή να ενημερωθούμε πλήρως για την προγραμματισμένη σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και Ε.Μ.Π για την υπόθεση του SEA DIAMOND και

Β) Αντίγραφο της μελέτης απάντλησης των καυσίμων του SEA DIAMOND, η οποία έχει διαβιβαστεί από το ΥΕΝ στην Υπηρεσία σας ως κατά νόμο, αρμόδιο όργανο.

Οι πολίτες της Σαντορίνης, που αγωνίζονται ένα χρόνο πλέον, για την απομάκρυνση του ναυαγίου, έχουν δικαίωμα να είναι απόλυτα ενημερωμένοι για τις εξελίξεις και την τύχη του τεράστιου αυτού ζητήματος, που απειλεί τη θάλασσά μας.

Στον αγώνα μας αυτό, όπως γνωρίζετε, κερδίσαμε τη συμπάθεια και τη συμπαράσταση όχι μόνο των κατοίκων και φορέων του νησιού μας, αλλά και όλων των θεσμικών παραγόντων της χώρας μας.

Δώσαμε ιδιαίτερη σημασία στο μήνυμα που έστειλε πανελλαδικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παπούλιας, μετά τη συνάντηση που είχε με φορείς του νησιού και μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, για την απομάκρυνση του SEA DIAMOND από την καλντέρα της Σαντορίνης και δεν είναι άλλο από το ότι, η απομάκρυνση του ναυαγίου δεν είναι πρόβλημα που αφορά μόνο τους Σαντορινιούς αλλά όλους μας και όλο το Έθνος.

Θεωρούμε ότι, για τη συνέχιση και την κλιμάκωση του αγώνα μας πολλά εξαρτώνται από την αμερόληπτη και απρόσκοπτη ενημέρωση που θα έχουμε σχετικά με τις εξελίξεις την υπόθεση αυτή.

Κλείνοντας, αναμένουμε έγγραφη την απάντησή σας και είμαστε βέβαιοι ότι θα ανταποκριθείτε, ως έχετε υποχρέωση στο αίτημα των πολιτών, το δυνατόν συντομότερο.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα διεκδικήσουμ την πλήρη ενημέρωσή μας με τον τρόπο που θα αποφασίσουν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα.

Για τη Συντονιστική Επιτροπή

Σπ. Καβαλάρης
Μ. Ρουσσάκη

No comments: