Monday, April 6, 2009

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ MEGA CHANNEL - O5/04/2009

Διαμαρτυρία εν πλω

Κάτοικοι της Σαντορίνης που επέβαιναν σε καΐκια και λέμβους πλησίασαν το πρωί της Κυριακής, στο πλωτό φράγμα στην Καλντέρα. Σε βάθος 130 μέτρων κείτεται το κουφάρι του SEA DIAMOND. Ύστερα από δύο χρόνια, στο βυθισμένο κρουαζιερόπλοιο, παραμένουν περισσότεροι από 80 τόνοι πετρελαίου και λαδιών.
Φορείς και κάτοικοι του νησιού ζητούν και πάλι να ολοκληρωθεί άμεσα η απάντληση των ρυπογόνων ουσιών και να ξεκινήσει η ανέλκυση του πλοίου. Η συντονιστική επιτροπή των κατοίκων της Σαντορίνης, κατόπιν σχετικής μελέτης που ανέθεσε σε ειδικούς, υποστηρίζει ότι στο βυθό της Καλντέρας παραμένουν μεταξύ άλλων και αποτελούν κίνδυνο για το θαλάσσιο περιβάλλον, 68 τόνοι πετρελαίου, 26.000 λίτρα λάδια μηχανών, 437 τόνοι μαζούτ, 165 λίτρα χημικών ουσιών, 336 μπαταρίες που περιέχουν μόλυβδο.
Η πλοιοκτήτρια εταιρία του SEA DIAMOND σε ανακοίνωσή της επαναλαμβάνει ότι το ναυάγιο οφείλεται αποκλειστικά σε λάθος χαρτογράφηση που είχε κάνει η υδατογραφική υπηρεσία κι ότι σύντομα η απάντληση θα ολοκληρωθεί.
Έντονη κριτική στην κυβέρνηση άσκησαν ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ λέγοντας ότι αν και πέρασαν δύο χρόνια από το ναυάγιο, όχι μόνο δεν έχει εξαλειφθεί ο κίνδυνος της οικολογικής καταστροφής από τα υπόλοιπα καύσιμα αλλά ούτε έχουν καταλογιστεί ευθύνες.

http://www.megatv.com/articles.asp?catid=14541&subid=2&tag=11107&pubid=1865726

No comments: