Saturday, April 4, 2009

Xαιρετισμός συμπαράστασης του Βουλευτή Επικρατείας και Πολιτικού Εκπροσώπου Περιβάλλοντος και Χωροταξίας του ΠΑΣΟΚ, Σπύρου Κουβέλη

ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ
Βουλευτής Επικρατείας ΠΑΣΟΚ


Αθήνα 3 Απριλίου 2009


ΠΡΟΣ

ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ SEA DIAMOND

Αγαπητοί φίλοι:
Το κρουαζιερόπλοιο Sea Diamond βυθίστηκε στις 5 Απριλίου 2007. Δύο χρόνια μετά το ναυάγιο, το κουφάρι του πλοίου παραμένει εγκαταλειμμένο στο βυθό της καλντέρας, σε βάθος περίπου 100 μέτρων, αποτελώντας, όπως έχει τεκμηριώσει σε σειρά εκθέσεών του το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), μια ωρολογιακή βόμβα για το θαλάσσιο περιβάλλον της Σαντορίνης και του Αιγαίου. Όπως αναφέρεται, εκτός από τους τόνους πετρελαίου που υπάρχουν στις δεξαμενές του ναυαγίου, τα υλικά κατασκευής και εξοπλισμού περιέχουν ποσότητες τοξικών ουσιών, επικίνδυνων για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.
Η κυβέρνηση αρκείται κάθε φορά που εντείνονται οι πιέσεις από την τοπική κοινωνία, τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, την αξιωματική αντιπολίτευση και τα υπόλοιπα κόμματα, να ανακοινώνει ότι μελετά λύσεις για τη μερική αντιμετώπιση του προβλήματος με την απάντληση των καυσίμων.

Δύο χρόνια μετά το ναυάγιο είμαστε ακόμη στο σημείο μηδέν. Η αδράνεια της κυβέρνησης είναι επικίνδυνη για το περιβάλλον και τον τουρισμό της χώρας και προκαλεί αγανάκτηση η αδιαφορία απέναντι στη δικαιολογημένη αγωνία των κατοίκων του νησιού.

Βρίσκομαι και σήμερα στο πλευρό σας και στηρίζω τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Θηραίων Πολιτών έτσι ώστε να προχωρήσει επιτέλους η ανέλκυση του Sea Diamond.


Με εκτίμηση,

Σπύρος Κουβέλης

No comments: