Friday, May 15, 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 15.05.2009

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΘΗΡΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Για την ανέλκυση του Κ/Ζ SEA DIAMOND
ΘΗΡΑ, 15/5/2009

Επειδή, παρά τις προσπάθειές μας να ενημερωθούμε από το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας όπως ζητήσαμε κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του για την επίσημη έναρξη των εργασιών της απάντλησης, δεν δόθηκαν εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου σαφείς απαντήσεις ούτε για τις συνθήκες απάντλησης -πώς δηλαδή και με ποιες εγγυήσεις θα γίνει η απάντληση ποσότητας των καυσίμων- αλλά ούτε και σαφής ημερομηνία έναρξης αυτής της επιχείρησης.

ΖΗΤΑΜΕ

Από τους πολίτες του νησιού μας, να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και αμέσως μόλις ενημερωθούμε για την έναρξη της επιχείρησης θα το γνωστοποιήσουμε, ώστε να δηλώσουμε δυναμικά το παρόν μας στην κινητοποίηση που θα διοργανώσουμε την ημέρα εκείνη.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, αποφάσισε κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, την ανάρτηση πανό στα οποία θα δηλώνεται ο κοινός και αμετάκλητος στόχος της ΑΝΕΛΚΥΣΗΣ και απομάκρυνσης του κουφαριού του SEA DIAMOND.

Η απάντληση ποσότητας καυσίμων είναι ένα βήμα μόνο προς την κατεύθυνση της ικανοποίησης του τελικού μας στόχου, δηλαδή της ανέλκυσης του ναυαγίου και για το στόχο αυτό θα συνεχίσουμε τον αγώνα με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.

No comments: