Tuesday, May 26, 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 25 ΜΑΪΟΥ 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Θηραίων Πολιτών για την ανέλκυση του Κ/Ζ SEA DIAMOND, καλεί τους πολίτες της Σαντορίνης, να συγκεντρωθούν

Την ΤΡΙΤΗ 26 ΜΑΪΟΥ 2009 και ώρα 11:30

Στο λιμάνι του Αθηνιού,

εν όψει της επίσκεψης του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Αναστάση Παπαληγούρα, ο οποίος θα επισκεφθεί το χώρο όπου θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες της απάντλησης ποσότητας πετρελαίου από το SEA DIAMOND.

Ο λαός της Σαντορίνης –κατ’ επανάληψη- έχει ζητήσει να ενημερωθεί για το τι ακριβώς έχει προγραμματίσει το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, σε σχέση με την υπόθεση του ναυαγίου.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ και ΔΕΣΜΕΥΣΗ από τον Υπουργό ότι μετά την απάντληση θα ακολουθήσει η ανέλκυση και πάνω απ’ όλα ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ότι οι εργασίες της απάντλησης, δεν θα δυσχεράνουν το έργο της ανέλκυσης.

Οι πολίτες της Σαντορίνης διεκδικούν καθαρή τη θάλασσά τους, όπως την παρέλαβαν από τους γονείς τους και έτσι θέλουν να την παραδώσουν στα παιδιά τους.

Όσο το κουφάρι του πλοίου παραμένει στα νερά της καλντέρας, θα είναι μια ανοιχτή πληγή για τη Σαντορίνη, για το μέλλον μας, για το μέλλον των παιδιών μας.

Με το αγώνα τους, οι Θηραίοι πολίτες θα επιτύχουν την ΑΝΕΛΚΥΣΗ του πλοίου, που αγωνιστικά διεκδικούν πάνω από δύο χρόνια.

Στη συγκέντρωση η παρουσία όλων μας είναι επιβεβλημένη.

No comments: