Tuesday, October 6, 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΘΗΡΑ Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2009

ΘΗΡΑ Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των Θηραίων πολιτών, που εδώ και δυο χρόνια, αγωνιζόμαστε, μαζί με όλο το Θηραϊκό λαό και τους φορείς του νησιού μας, για την ανέλκυση του ναυαγίου του κρουαζιερόπλοιου SEA DIAMOND από τον βυθό της καλντέρας Σαντορίνης, σας ενημερώνουμε ότι
Οι υποσχέσεις των αρμοδίων, ότι δρομολογούνται βήματα με σκοπό την οριστική λύση του τεράστιου αυτού οικολογικού προβλήματος που απειλεί τον τόπο μας, δυόμιση χρόνια τώρα, κατέληξαν, για άλλη μια φορά σε εμπαιγμό των κατοίκων της Σαντορίνης.
Μετά την επιχείρηση ‘ φιάσκο’ της απάντλησης των καυσίμων από το ναυαγισμένο κρουαζιερόπλοιο στις αρχές Ιουνίου- ουδείς από την πολιτεία είναι σε θέση να ενημερώσει τον Θηραϊκό λαό για το τι ακριβώς συνέβη. Αν απαντλήθηκαν ή όχι καύσιμα από το κουφάρι του Sea Diamond, σε τι ποσότητες και τι πρόκειται να ακολουθήσει.
Οι αγωνιώδεις και επίμονες προσπάθειες μας για επίσημη ενημέρωση πάνω στο θέμα, αλλά και για τις προθέσεις της κυβέρνησης όσον αφορά τις περαιτέρω κινήσεις, πέφτουν εδώ και μήνες στο κενό, καθώς ούτε και οι τοπικοί φορείς του νησιού πήραν την πρωτοβουλία να μας ενημερώσουν σχετικώς.
Οι υποσχέσεις του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Αναστάση Παπαληγούρα, σχετικώς με την ανάθεση σε επιστημονικό φορέα σύνταξης μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την παραμονή του ναυαγίου στο βυθό, παραμένουν έως αυτήν την ώρα, ανεκπλήρωτες.

Με το σημερινό δελτίο τύπου

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ

την αδιαφορία και τον εμπαιγμό εκ μέρους των υπευθύνων οργάνων της Πολιτείας και

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ

Ότι εμείς τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής συνεχίζουμε τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα.
Α. Συνεχίζουμε το διάλογο με όλους τους φορείς της Πολιτείας (κόμματα, Βουλή, εκκλησία, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας), καθώς και όλοι ανεξαιρέτως έχουν αναγνωρίσει το πρόβλημα του ναυαγίου, ως μέγα εθνικό θέμα που απαιτεί οριστική λύση.
Β. Συνεχίζουμε τον αγώνα και με δυναμικές κινητοποιήσεις, στο επόμενο διάστημα, καθόσον συνεχίζεται η αδιαφορία και η κοροϊδία σε βάρος του Θηραϊκού λαού.

…Σε αυτόν τον αγώνα μας, ζητάμε τη συμπαράσταση των ΜΜΕ για την δημοσιοποίηση του προβλήματος που απειλεί το μοναδικό σε ομορφιά και αξία θαλάσσιο οικοσύστημα του νησιού μας.
Παρακαλούμε να δημοσιεύσετε την ανακοίνωση – καταγγελία μας καθώς και το DVD , το οποίο έχουμε αναρτήσει στο ytube στην παρακάτω διεύθυνση και το οποίο είναι χωρισμένο σε 8 μέρη http://www.youtube.com/view_play_list?p=9E55E7156EACA572,
περιεχόμενο του οποίου είναι η πορεία της Συντονιστικής Επιτροπής αγώνα, αλλά και οι θέσεις έγκριτων επιστημόνων της χώρας μας για το εφικτό της ανέλκυσης του Κ/Ζ SEA DIAMOND.


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΗΡΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΛΚΥΣΗ ΤΟΥ Κ/Z SEA DIAMOND

No comments: