Tuesday, October 6, 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για την Ανέλκυση του K/Z Sea Diamond 22-06-2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΘΗΡΑ, 22/06/2009

Με κλιμάκωση του αγώνα για την ανέλκυση του ναυαγίου του K/Z Sea Diamond θα απαντήσουν οι κάτοικοι της Σαντορίνης μετά τη φαρσοκωμωδία που εξελίχτηκε η επιχείρηση της απάντλησης των καυσίμων από το ναυάγιο του K/Z Sea Diamond.
Παρά τις μεγαλόστομες υποσχέσεις του ΥΕΝΑΝΠ περί απάντλησης των πετρελαιοειδών και λοιπών ρυπογόνων ουσιών από το ναυάγιο του K/Z Sea Diamond, και εγγυήσεων για πιθανή μελλοντική ρύπανση, η επιχείρηση της απάντλησης διακόπηκε αιφνιδιαστικά το Σάββατο 14/6/09, όταν αναχώρησε το ειδικό σκάφος που διενεργούσε την επιχείρηση της απάντλησης.
Η διακοπή της επιχείρησης της απάντλησης άφησε πίσω της αναπάντητες απορίες και ερωτηματικά σε όλους μας που εδώ και δύο χρόνια αγωνιζόμαστε για την ανέλκυση του τοξικού αυτού σκουπιδιού, από τη μοναδική στο κόσμο καλντέρα της Σαντορίνης, ερωτηματικά σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη κατά το διάστημα των 18 ημερών, διάστημα λιγότερο από τις τρεις εβδομάδες που είχε ανακοινώσει η Κυβέρνηση ότι θα διαρκούσε η επιχείρηση απάντλησης των πετρελαιοειδών.
Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα εκφράζοντας τη διαμαρτυρία και αγανάκτηση όλου του Θηραϊκού λαού για τη κοροϊδία της δήθεν απάντλησης, διεκδικούν έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να ενημερωθούν επίσημα από το Δήμο Θήρας όχι μόνο για την απάντληση των καυσίμων του πλοίου, που δεχθήκαμε ότι θα είναι ένα πρώτο βήμα για την ανέλκυση, όπως είχε δηλώσει πρόσφατα ο Υπουργός, αλλά κυρίως για το πότε θα ξεκινήσει η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τη παραμονή του ναυαγίου στο βυθό της Σαντορίνης, όπως είχε δηλώσει πρόσφατα ο Υπουργός κ. Παπαληγούρας κατά την επίσκεψη του στο νησί.
Σε αντίθετη περίπτωση τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για την ανέλκυση δηλώνουν ότι θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους για να κερδηθεί ο κοινός στόχος, που δεν είναι άλλος από την ανέλκυση του K/Z Sea Diamond.

Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα
για την Ανέλκυση του K/Z Sea Diamond

No comments: