Friday, August 29, 2008

ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΘΝΟΣ 25/08/2008

Ξεσηκωμός για την ανέλκυση του «Sea Diamond»
«E» 25/8


Σε νέες δυναμικές κινητοποιήσεις προχωράνε οι κάτοικοι της Σαντορίνης διεκδικώντας την ανέλκυση του ναυαγίου του «Sea Diamond», που εξακολουθεί εδώ και 17 μήνες να βρίσκεται στον βυθό της Καλντέρας, προκαλώντας σοβαρούς οικολογικούς κινδύνους. Μετά την κατάληψη των γραφείων του Λιμενικού Ταμείου, που έγινε την περασμένη Πέμπτη, η Συντονιστική Επιτροπή Θηραίων Πολιτών για την ανέλκυση του κρουαζιερόπλοιου δίνει «ραντεβού» σε νέα κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Ναυτιλίας.

Αταλάντευτο αίτημα είναι: να προχωρήσει άμεσα το έργο της απάντλησης των καυσίμων και ταυτόχρονα η ανέλκυση του ναυαγίου. Η τελευταία κινητοποίηση έγινε παρουσία χιλιάδων επισκεπτών του νησιού, στους οποίους διανεμήθηκε ενημερωτικό φυλλάδιο.

Αφορμή στάθηκε η διατύπωση ερωτήματος που έθεσε το Λιμενικό Ταμείο προς το Πολυτεχνείο για το εφικτό ή όχι της ανέλκυσης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ο διεθνής διαγωνισμός με κατατεθειμένο ενδιαφέρον εταιρειών παγκοσμίου φήμης για την επιχείρηση της ανέλκυσης.

Πάντως, όπως έγινε γνωστό, ο πρόεδρος και δύο μέλη του συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου δεσμεύτηκαν ότι θα επαναδιατυπώσουν το ερώτημα προς το Πολυτεχνείο, ζητώντας τον διορισμό μελών του για τη συγκρότηση επιτροπής αξιολόγησης, της οποίας έργο θα είναι ο καθορισμός των όρων απάντλησης- ανέλκυσης.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=9283&pubid=1474619

No comments: