Thursday, June 5, 2008

ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΗΡΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΗΡΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΛΚΥΣΗ ΤΟΥ SEA DIAMOND ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΔΕΡΑ


ΘΗΡΑ, 05/06/2008

Με αφορμή τον εορτασμό της 5ης Ιουνίου ως Ημέρας Περιβάλλοντος και την ανακήρυξη από τον Ο.Η.Ε. του 2008 ως Διεθνούς Έτους του Πλανήτη Γη, εμείς, τα μέλη της Επιτροπής Θηραίων Πολιτών, που μήνες τώρα αγωνιζόμαστε για την ανέλκυση του ναυαγίου του πλοίου Sea Diamond από την θάλασσά μας.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ

Στην Πολιτεία και τους αρμόδιους Τοπικούς Φορείς που παίρνουν αποφάσεις για λογαριασμό μας, ότι το Περιβάλλον και ειδικότερα ο τόπος που ζούμε δεν μας χρειάζονται μόνο τις μέρες των επετείων. Εμείς, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Θηραίων Πολιτών, δεν σταματάμε στις φιέστες και τους συμβολικούς εορτασμούς για το περιβάλλον.

ΠΑΡΟΤΡΥΝΟΥΜΕ

Τους συμπολίτες μας, με την αγωνιστική τους στάση, να είναι σε εγρήγορση καθημερινά, παρόντες σε κάθε γωνιά της Σαντορίνης που αντιμετωπίζει περιβαλλοντικό πρόβλημα από το μικρότερο έως το πιο σημαντικό, στις παραλίες, στη θάλασσα, στις ακτές μας, στους κοινόχρηστους χώρους, στα πάρκα και τις πλατείες. Εκεί που ο Δήμος και οι άλλες κρατικές υπηρεσίες αδιαφορούν και άλλοτε αυθαιρετούν, βιάζοντας ή παραμορφώνοντας το μοναδικό φυσικό τοπίο του νησιού μας.

ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΜΕ

Τους νέους ανθρώπους και τα παιδιά να μιμηθούν τους μαθητές του Ε.ΠΑ.Α. ΘΗΡΑΣ που, με τη συμπαράσταση των καθηγητών τους, πραγματοποιούν στις 7 το απόγευμα της Πέμπτης 12 Ιουνίου, ημερίδα στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο των Φηρών, με θέμα «Το ναυάγιο του Sea Diamond και οι επιπτώσεις του στο θαλάσσιο οικοσύστημα της Σαντορίνης». Εμείς, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Θηραίων Πολιτών, θα είμαστε εκει!
Έχοντας συνειδητοποιήσει ότι η ζωή μας εξαρτάται απολύτως από το οικοσύστημα που μας περιβάλλει, λαμβάνοντας υπ΄όψη την επιστημονική γνώση ότι αυτό το φυσικό περιβάλλον είναι μοναδικό στην ποικιλομορφία του και υπερευαίσθητο στην διατήρησή του, ενθαρρύνουμε κάθε προσπάθεια θετικής παρέμβασης για καθαρό περιβάλλον, για ποιοτικές υπηρεσίες σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες, για σωστή και φιλική προς το περιβάλλον ανάπτυξη στο νησί μας.

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

Από Πρωτοβουλίες όπως αυτή των παιδιών και των κατοίκων στο Καμάρι, που το Σάββατο 7 Ιουνίου, από το πρωί έως το απόγευμα θα καθαρίζουν, με δικά τους μέσα, το χώρο του Camping δίπλα στο θερινό κινηματογράφο, χώρο που η αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής, έχει μετατρέψει εδώ και χρόνια από τόπο φιλόξενο και φιλικό προς τους επισκέπτες του, σε «ξέφραγο αμπέλι» και εστία μόλυνσης για τους κατοίκους της περιοχής. Εμείς, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Θηραίων Πολιτών, θα είμαστε εκεί!

Όπως θα είμαστε σε λίγες μέρες και στην καλδέρα, για να υψώσουμε στον τόπο του ναυαγίου ένα τεράστιο πανό, ΣΥΜΒΟΛΟ του αγώνα των πολιτών της Σαντορίνης για την ανέλκυση του βυθισμένου κρουαζιερόπλοιου και τη σωτηρία της θάλασσάς μας από την θανάσιμη απειλή του!

ΘΗΡΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Υπάρχουμε γιατί το θέλει η φύση που μας περιβάλλει με τόση αρμονία, σοφία και ομορφιά. Η διατήρηση της ισορροπίας της, αφορά τον καθένα μας, κάθε μέρα, κάθε στιγμή. Πάρετε λοιπόν, την υπόθεση και το μέλλον στα χέρια σας.


ΜΑΖΙ ΣΑΣ

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΗΡΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΛΚΥΣΗ ΤΟΥ ΝΑΥΑΓΙΟΥ ΤΟΥ SEA DIAMOND

No comments: