Tuesday, July 8, 2008

ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΘΝΟΣ 07-07-2008

Συνεχίζουν τον αγώνα για την ανέλκυση του «Sea Diamond»
«E» 7/7


Αποφασισμένοι να μην υποστείλουν τη σημαία του αγώνα τους μέχρι να ανελκυστεί το ναυάγιο του «Sea Diamond» είναι οι κάτοικοι της Σαντορίνης, οι οποίοι, με συγκεντρώσεις, εκδηλώσεις και ανάρτηση πανό, απαιτούν να απομακρυνθεί από το όμορφο νησί τους η «μόνιμη απειλή ρύπανσης».

ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αστυνομικοί βγήκαν στο δρόμο!
Συνάντηση με τον υπουργό για τις ζημιές στην ελαιοπαραγωγή
Λίμνη Κάρλα: παράταση μέχρι το 2011
Με ιδιωτικές προσφορές ανοίγει η μονάδα ΟΚΑΝΑ
Κτηνωδία με σκύλο
Ραντεβού για του χρόνου οι Βλάχοι
Στο πόδι για τη δυσοσμία
Περισσότερα άρθρα...Καταστροφές από καταιγίδα«Χρυσάφι» μέσα στους βράχουςΔιαμαρτυρία για διεκδίκηση έργωνΟι υψηλές θερμοκρασίες «έκαψαν» την ανθοφορία της ελιάςΣτον δρόμο οι δικηγόροι για τα προβλήματα λειτουργίας του υποθηκοφυλακείουΣήμα κινδύνου για τα αποθέματα νερούΚυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Αρτεμίσιο
Προχθές, από τις 5.30 το πρωί μέχρι και τις 10, με πρωτοβουλία της επιτροπής κατοίκων για την ανέλκυση του ναυαγίου, κάτοικοι ακτιβιστές και εναερίτες κρέμασαν ένα τεράστιο πανό στα βράχια της Καλντέρας. Για να βλέπουν όσοι φτάνουν στο νησί πως οι Σαντορινιοί δεν κάνουν πίσω. «Το ναυάγιο του "Sea Diamond" πρέπει να βγει. Το απαιτούμε όλοι».

Ο παραπάνω καταγγελτικός λόγος των Σαντορινιών στο πανό δείχνει πως οι κάτοικοι δεν πρόκειται να σταματήσουν τους αγώνες, αν δεν ανελκυστεί το ναυάγιο από τον βυθό του νησιού.

Να σημειωθεί πως πριν από λίγες ημέρες και ο υπουργός Ε.Ν. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Πάνος Καμμένος, είχε δηλώσει κατηγορηματικά πως «η ανέλκυση μπορεί και πρέπει να γίνει και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεν πρόκειται ποτέ να κάνει πίσω σ' αυτό το θέμα».

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11421&subid=2&tag=8405&pubid=1268596

No comments: