Tuesday, July 8, 2008

KYKLADES NEWS 08-07-2008

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΛΚΥΣΗ ΤΟΥ SEA DIAMOND: «Θα απλώσουμε πανό έξω από τη Βουλή»

8/7/2008
Κραυγή απόγνωσης και αγανάκτησης από τη Συντονιστική Επιτροπή Θηραίων Πολιτών, μια ομάδα ενεργών πολιτών που ζητούν την άμεση ανέλκυση του ναυαγίου του Sea Diamond. Οι Σαντορινιοί ακτιβιστές φέρονται αποφασισμένοι το τεράστιο πανό που υψώσαν το Σάββατο να το ξεδιπλώσουν και στην Αθήνα, μπροστά από την πύλη του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, αλλά και στη Βουλή των Ελλήνων και στις Βρυξέλλες.

Εκ μέρους της Επιτροπής η δραστήρια Μαργαρίτα Ρουσσάκη σημειώνει: «Ο Διεθνής Διαγωνισμός που πραγματοποίησε το Λιμενικό Ταμείο Σαντορίνης τον Φεβρουάριο, παραμένει ανενεργός, καθώς καμία από τις 8 εταιρίες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να απαντλήσουν τα καύσιμα και να ανελκύσουν το κρουαζιερόπλοιο, δεν έχει αξιολογηθεί να αναλάβει το έργο.

Εμείς οι πολίτες, αποφασισμένοι, ενωμένοι και μαχητικοί, κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις. Θέτουμε χρονοδιάγραμμα στην πολιτεία μέχρι τέλος Ιουλίου, να κατακυρωθεί ο διαγωνισμός σε κάποια από τις εταιρίες παγκοσμίου φήμης και τεχνογνωσίας, που προτίθενται να ανελκύσουν το Sea Diamond από τα 160 μέτρα βάθος της Καλντέρας.

Η παραμονή του εκεί, σύμφωνα με το ΕΛΚΕΘΕ αλλά και με δεκάδες οικολογικές οργανώσεις που κινητοποιούνται για την υπόθεση του Sea Diamond, θα φέρει καταστροφικά αποτελέσματα στο μέλλον, μη αναστρέψιμα. Παρά τις αρχικές αντιδράσεις αλλά και κάποιες που υπάρχουν ακόμα και σήμερα, κυρίως από παράγοντες της τουριστικής δραστηριότητας στο νησί, οι περισσότεροι τοπικοί φορείς από όλα τα κόμματα και τους κοινωνικούς χώρους, αλλά και σύσσωμοι οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν μέχρι τέλους».

Οι Θηραίοι Πολίτες καταλήγουν: «Εμείς οι κάτοικοι αυτού του μοναδικού τόπου που μας χάρισε η φύση, του παγκόσμιου γεωλογικού μουσείου με το μοναδικό θαλάσσιο οικοσύστημα, πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε. Και όχι μόνο. Θα πείσουμε και τους άλλους, την πολιτεία, τους αρμόδιους φορείς, αλλά και τους συμπολίτες μας στα Κράτη-Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ότι εμείς αγαπάμε τον τόπο μας και σεβόμαστε το περιβάλλον, γι’ αυτό απαιτούμε, διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για να μας σέβονται και οι άλλοι».
http://www.kykladesnews.gr/default.asp?pid=4&la=1&nID=8571

No comments: