Friday, February 15, 2008

Δελτίου Τύπου Εμπορικού Συλλόγου Θήρας

Εμπορικός Σύλλογος Θήρας Φηρά Θήρα
10/02/08
Αρ.Πρωτ.30

Προς:
Δήμαρχο Θήρας
Έπαρχο Θήρας
Πρόεδρο Λιμενικού Ταμείου Θήρας
Μέσα ενημέρωσης


Κύριοι,
Όπως είναι φυσικό ο Εμπορικός Σύλλογος Θήρας παρακολουθεί με αγωνία από την πρώτη στιγμή τις εξελίξεις του ναυαγίου SEA DIAMOND.
Είναι εύλογη η ανησυχία των 1500 επιχειρηματιών του συλλόγου μας.
Τα συναισθήματα χαράς και ικανοποίησης των επιχειρηματιών της Σαντορίνης μετά τις πολλαπλές βραβεύσεις τόσο του νήσιου όσο και των επιχειρήσεων και προιόντων του, επισκιάσθηκαν από αυτά της λύπης και της αγωνίας από το τραγικό συμβάν του ναυαγίου.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Θήρας ως εκπρόσωπος και όργανο των επιχειρηματιών αφενός σέβεται κάθε επιχείρηση τέτοιας εμβέλειας και μεγέθους όπως η κτήτρια εταιρεία του πλοίου "SEA DIAMOND" που δραστηριοποιείται και στο νησί μας και που έχει συμβάλει στην προώθηση του τουριστικού προιόντος μας.
Αφετέρου, οφείλει να σεβαστεί τα μεγέθη , τις τεράστιες επενδύσεις και τα συμφέροντα των επιχειρηματιών τόσο της Σαντορίνης όσο και γενικότερα των Κυκλάδων,τα οποία είναι ασύγκριτα μεγαλύτερα και καλείται να τα υποστηρίξει και να τα διαφυλάξει με κάθε τρόπο.
Σας καλούμε για την πλήρη άντληση των καυσίμων και την απομάκρυνση του ναυαγίου.
Είμαστε αντίθετοι όμως με τις ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ και οποιασδήποτε άλλης ενέργειας που μπορεί να έχει ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ για την επερχόμενη τουριστική περίοδο.


ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κος ΝΙΚΟΣ ΝΟΜΙΚΟΣ και Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Κος ΑΒΕΡΚΙΟΣ ΣΙΓΑΛΑΣ.

1 comment:

Anonymous said...

Ειμαι Σαντορινιος πολιτης,γενημα θρεμα.
Πραγματικα δεν ξερω για ποσο καιρο ακομα εχουν σκοπο καποιοι να πραξουν τα ευκολως εννοουμενα.

Ποιος ειναι αυτος που θα υποδειξει στον πολιτη ποιες ειναι οι σωστες πραξεις?Μηπως σωστη πραξη ειναι να σας ψηφιζουμε και μονο?Απο εκει και επειτα δεν μας πευτει πια ο λογος!
Σας ψηφισαμε και τερμα?Εσεις ειστε αυτοι που θα κρινετε πλεον για το σωστο ή λαθος του τοπου μας?Πως μπορουμε , πως καταφερνουμε να ψησουμε καποιος που ουτε καν την διαμαρτυρια μας δεν δεχονται να ακουσουν?

Θα επρεπε να ντρεπομαστε για αυτες μας τις επιλογες.

Το θεμα ομως δεν ειναι να διχαστουμε.Το θεμα ειναι να παραμεινουμε ενωμενοι σαν κοινωνια και ολοι μαζι να τους δωσουμε να καταλαβουν (πολιτεια και εταιρια) πως η πιο σωστη και αναιμακτη αποτελει η ανελκιση του πλοιου απο τα νερα της καλντερας μας.

Περιμενουμε ολους τους συλλογους και συνδεσμους και φιλους της Σαντορινης μας να φωναξουμε,να ακουστουμε,να απαιτησουμε στην αμεση λυση.