Friday, February 8, 2008

Εγκατέλειψαν τις Βρυξέλλες για τη μαγεία της καλντέρας (ΤΑ ΝΕΑ)

Ύστερα από έναν δύσκολο και απαιτητικό χειμώνα στην Ελβετία, η ηρεμία της Σαντορίνης είναι ιδανική» λέει η Μπάρμπαρα Ζέχνλερ, μέλος του συλλόγου Διεθνής Δράση για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό της Σαντορίνης



«Όταν επέστρεψε η σύζυγός μου από τις διακοπές στη Σαντορίνη, μου είπε ότι βρήκε τον Παράδεισο. Έτσι αποφασίσαμε να φύγουμε από τη χώρα μας, μακριά από τους συγγενείς και τους φίλους μας, και να μείνουμε μόνιμα στο ομορφότερο νησί της Ελλάδας».
O Βίνσεντ Λάγκος άφησε πριν από οκτώ χρόνια την πολυκοσμία του Βελγίου για τον ήλιο και τη θάλασσα της Σαντορίνης. «Η αλλαγή ήταν μεγάλη, αφού μεγαλώσαμε και μέναμε σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή πόλη όπου δουλεύαμε πολλές ώρες και το μποτιλιάρισμα στους δρόμους ήταν καθημερινό. Δεν μπορούσαμε όμως να συνεχίσουμε να ζούμε έτσι» λέει στα «ΝΕΑ» ο κ. Λάγκος, ο οποίος μένει στην περιοχή Περίβολος της Σαντορίνης με τη σύζυγό του Φραντζέσκα. Όπως αναφέρει, αναγκάστηκε να αλλάξει πολλά πράγματα και πρώτα απ΄ όλα το επάγγελμά του. «Στο Βέλγιο εργαζόμουν σε μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία. Η δουλειά ήταν πιεστική και άκρως ανταγωνιστική. Όταν ήρθα στη Σαντορίνη, δεν ήθελα να κάνω τίποτα παρόμοιο. Έτσι, ασχολήθηκα με τα ξενοδοχειακά». Αρκετοί Ευρωπαίοι πολίτες τα τελευταία χρόνια αναζητώντας καλύτερες συνθήκες ζωής επιλέγουν να αποκτήσουν μόνιμη κατοικία ή εξοχικό σε κάποιο από τα ελληνικά νησιά. Ο κ. Λάγκος και η σύζυγός του όταν έφτασαν στη Σαντορίνη δεν γνώριζαν λέξη στα ελληνικά. «Στο αεροπλάνο έμαθα τις βασικές ελληνικές λέξεις για να μπορέσω να συνεννοηθώ». Η όμορφη εικόνα της Σαντορίνης, όπως λέει, αμαυρώθηκε μετά το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου «Sea Diamond» στην καλντέρα τον περασμένο Απρίλιο. «Αν μολυνθεί η θάλασσα του νησιού, θα είναι σαν να ζω και πάλι στο βρώμικο Βέλγιο».

Ta Nea 4/12/2207

No comments: