Wednesday, February 27, 2008

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ MONARCH ClASSIC CRUISES ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΘΗΡΑΣ










Κύριον

Άγγελο Ρούσσο,

Δήμαρχον Σαντορίνης


Σαντορίνη

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Όπως ίσως γνωρίζετε, η Εταιρεία μας δραστηριοποιείται στο χώρο των κρουαζιεροπλοίων και τα κρουαζιερόπλοια μας OCEAN COUNTESS(πρώην RUBY) και BLUE MONARCH, καθώς επίσης και το OCEAN MONARCH εκτελούν από διετίας και πλέον κρουαζιέρες στα ελληνικά νησιά και το Kusadasi.

Όπως γνωρίζετε επίσης, το όμορφο και ιστορικό νησί σας συμπεριλαμβάνεται σε όλες τις προγραμματισμένες κρουαζιέρες σαν ένας ξεχωριστός προορισμός, πολύ δημοφιλής μεταξύ των τουριστών αλλά και των Πλοιοκτητριών εταιρειών κρουαζιεροπλοίων.Δεν υπάρχει κρουαζιέρα που να μην έχει προσέγγιση στην Σαντορίνη.

Παράλληλα το νησί σας αποτελεί καύχημα σε όλο τον Ελλαδικό χώρο διότι εξαιτίας της γεωφυσικής εμφάνισης του προσελκύει το ενδιαφέρον και του πιο αδιάφορου επισκέπτη.

Τα οφέλη από τις πολλαπλές προσεγγίσεις στο νησί σας είναι τεράστια και από κοινωνικής απόψεως αλλά και από απόψεως οικονομικής υποδομής και ειλικρινά μπορούμε να πούμε ότι η Σαντορίνη ζει όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και τους χειμερινούς, λόγω της εισροής αρκετά ικανοποιητικού τουριστικού συναλλάγματος κατά τους μήνες της υψηλής τουριστικής περιόδου.

Τις τελευταίες ημέρες πληροφορούμεθα ότι με την αφορμή το ατυχές γεγονός της βύθισης του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond πολλοί Σύλλογοι καθώς επίσης και Οργανώσεις της Σαντορίνης έχουν ξεσηκωθεί εναντίον της Πλοιοκτήτριας εταιρείας σε μια προσπάθεια που εαν ευοδωθεί, τα αποτελέσματα της θα είναι εντελώς καταστρεπτικά για τον τουρισμό του νησιού.

Κανείς δεν διαφωνεί ότι η περίπτωση του SEA DIAMOND ήταν πράγματι ένα αναπάντεχα ατυχές περιστατικό που τουλάχιστον μέχρι σήμερα έχει αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και από τις Αρχές του νησιού αλλά και από την Πλοιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου.

Όλους αυτούς τους μήνες που πέρασαν έχουν καταβληθεί υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σωθεί το περιβάλλον και εσείς γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα ότι αυτό επετεύχθη επιτυχώς και με την άντληση των πετρελαίων από το πλοίο μέχρι του σημείου που ήταν δυνατόν να γίνει, και με όλα τα άλλα μέτρα που ελήφθησαν από τις κρατικές υπηρεσίες, την Πλοιοκτήτρια εταιρεία και τους Ασφαλιστές του πλοίου.

Σήμερα είναι προφανές ότι με τις συνθήκες που επικρατούν και το υπερβολικό βάθος της βύθισης του πλοίου είναι μάλλον αδύνατον να γίνουν οποιεσδήποτε ενέργειες είτε για την ανέλκυση του πλοίου είτε για την άντληση των υπολοίπων μικρών ποσοτήτων πετρελαίων που εξακολουθούν να βρίσκονται στις δεξαμενές του πλοίου.

Δεν διαφωνούμε ότι ο καθένας μπορεί να έχει τις απόψεις του ιδιαίτερα σε τόσο λεπτά ζητήματα, όμως νιμίζομε ότι από κάποιο σημείο και μετά πρέπει να πρυτανεύσει η λογική.Πρέπει να σταματήσουν οι αδικαιολόγητες διαμαρτυρίες των φορέων του νησιού για παρεμπόδιση της προσέγγισης κρουαζιεροπλοίων στην Σαντορίνη εάν δεν πραγματοποιηθούν πρώτα η ανέλκυση και συγχρόνως η απάντληση των υπολοίπων πετρελαίων.

Εάν πράγματι συμβαίνουν τα ανωτέρω, εμείς σαν εταιρεία πουέχουμε άμεσο ενδιαφέρον για τις κρουαζιέρες που έχομε προγραμματίσει το 2008 και τα επόμενα έτη με προσέγγιση στο νησί σας θα διαμαρτυρηθούμε εντονότατα και θα χρησιμοποιήσομε κάθε νόμιμο μέσο για να παρεμποδίσομε αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση που εγκυμονεί κινδύνους συμπεριλαμαβανομένης και της ματαίωσεως προσεγγίσεων των πλοίων μας στο όμορφο νησί σας. Θα προασπίσομε συγχρόνως τα συμφέροντα των Δημοτών τα οποία φρονούμε ότι μια μερίδα του νησιού σας δεν αντιλαμβάνεται ορθώς.

Σας συμπαριστάμεθα ολόψυχα στις προσπάθειες σας και είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε συνεργασία επί του θέματος εφόσον το κρίνετε αναγκαίο.

Αναμένομε σύντομα νέα σας.

Με ευχαριστίες, θερμούς χαιρετισμούς και με εκτίμηση,

Μιχάλης Λάμπρος

Πρόεδρος Δ.Σ.

Κοινοπ.ΣΕΕΝ Πειραιά, Σε προσοχή Κ. Περικλή Παναγόπουλου,Προέδρου Δ.Σ.




1 comment:

Τρελλοκράτης said...

"Σήμερα είναι προφανές ότι με τις συνθήκες που επικρατούν και το υπερβολικό βάθος της βύθισης του πλοίου είναι μάλοον αδύνατον να γίνουν οποιεσδήποτε ενέργειες είτε για την ανέλκυση του πλοίου είτε για την άντληση των υπολοίπων μικρών ποσοτήτων πετρελαίων που εξακολουθούν να βρίσκονται στις δεξαμενές του πλοίου."

Αυτό το μάλλον σ' αυτήν την πρόταση είναι όλα τα λεφτά...