Monday, February 18, 2008

Άρθρο της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ" για τη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας & της Γερμανικής εφημερίδας FRANKFURTER RUNDSCHAU για τις τελευταίες εξελίξεις.

http://www.tanea.gr/Article.aspx?d=20080218&nid=7516698
Διαδήλωση στη Σαντορίνη για το «Sea Diamond»
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες το πρωί στη Σαντορίνη οι κάτοικοι του νησιού, με αίτημα την άμεση απάντληση των καυσίμων και την ανέλκυση του βυθισμένου κρουαζιερόπλοιου «Sea Diamond». Οι συγκεντρωμένοι, περισσότεροι από 1.000, συμφώνησαν να ζητήσουν ακρόαση από τον Πρωθυπουργό. Υπενθυμίζεται ότι η πλοιοκτήτρια εταιρεία έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε καμία περαιτέρω ενέργεια για την ανέλκυση του πλοίου. Οι εκπρόσωποί της αποδίδουν το ναυάγιο σε λάθος της χαρτογράφησης.

http://www.fr-online.de/in_und_ausland/magazin/?em_cnt=1287793& το link αυτό παραπέμπει στο άρθρο της εφημερίδας που εκδόθηκε στις 14 Φλεβάρη.
Αρθρο για το Sea Diamond με τίτλο: «Από το ναυάγιο συνεχίζεται η διαρροή πετρελαίου» φιλοξένησε χθες η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Rundschau. Η ανταπόκριση του δημοσιογράφου Γκερντ Χέλερ αναφέρεται καταρχήν στο ιστορικό της υπόθεσης, στη χαοτική επιχείρηση διάσωσης, όπως την χαρακτηρίζει, και στους δύο γάλλους αγνοούμενους. Επίσης γίνεται αναφορά στα αδιευκρίνιστα αίτια του ναυαγίου και στην απόφαση της πλοιοκτήτριας εταιρίας να αποχωρήσει μετά την άντληση των επιφανειακών πετρελαιοειδών από τις ακτές.Ωστόσο όπως σημειώνεται: «στο ναυάγιο του πλοίου υπάρχουν ακόμη μεγάλες ποσότητες πετρελαίου. Μία ωρολογιακή βόμβα που προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων της Σαντορίνης». Και η εφημερίδα καταλήγει:«Το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας έχει επιβάλει ήδη πρόστιμο σε βάρος της πλοιοκτήτριας εταιρίας και απειλεί να επιβάλλει πολύ αυστηρότερες ποινές εάν η τελευταία δεν αντλήσει πλήρως το πετρέλαιο και δεν ανασύρει στην επιφάνεια το πλοίο. Η εταιρία εξηγεί ότι αυτό είναι αδύνατο».
http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/02/15/1476198.htm

No comments: